Over Gonny


In 1982 is Gonny van Zutven afgestudeerd als Fysiotherapeute in ’s Hertogenbosch. Na enkele jaren in de speciale zorg gewerkt te hebben, is zij zich meer gaan richten op het lesgeven aan groepen.

In 1989 is zij begonnen met het geven van cursussen zwangerschapsgymnastiek. Iets wat zij na zoveel jaar nog steeds met erg veel plezier doet. Tegelijkertijd is zij gestart met het geven van postnatale gymnastiek. Aanvankelijk was dat vaak een uurtje gezellig kletsen over de bevalling en de baby’s. Momenteel zijn dit erg actieve lessen, waarbij flink aan de spieren en de conditie gewerkt wordt, want vooral na de bevalling heeft men daar veel behoefte aan.

In 1998, toen haar jongste zoon naar de lagere school ging, heeft zij de opleiding voor docent Shantala babymassage gevolgd in Rotterdam. Waarna zij zich heeft aangesloten bij de vakgroep Shantala babymassagedocenten. Momenteel geeft zij wekelijks cursussen babymassage in Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode.

Als logisch gevolg op de babymassage is de peutermassage ontstaan. Deze cursus heeft zij samen met haar collega (Lin de la Parra) ontwikkeld en deze kennis hebben zij beide inmiddels doorgegeven aan andere collega’s, waardoor de cursussen peutermassage momenteel landelijk wordt gegeven. Peutermassage is een geweldig leuke ontspannen manier om met je kindje bezig te zijn.

In 2004 heeft zij de opleiding gedaan voor docent MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen). Daardoor kon zij zich tevens gaan richten op het lesgeven aan ouderen. Dit vooral met de visie door mensen in beweging te brengen en te houden, ze langer mobiel en zelfstandig blijven.