Shantala Babymassage

Babymassage is vooral een leuke, ontspannende bezigheid, zowel voor de ouder/verzorger als voor de baby en kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.

Voor wie?
De cursus is voor baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud met een ouder/verzorger en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer.

Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal, zoals til- en draagtechnieken, buikkrampjes, emmeren in Tummy Tub, huil- en slaapgedrag en de lichaamstaal van de baby.

Effecten
Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.

Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen.

De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de gemasseerde (de baby) als de masseur (de ouder/verzorger) is er een verhoogde productie van dit hormoon.

Wederzijds genoegen!
Na de geboorte is alles voor jullie als ouders  anders. Het masseren van je kindje kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook voor jezelf. Het is een wederzijds genoegen.

Aanmelding

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een cursus babymassage in Veghel (Verloskundigcentrum Calamaris), voor Sint Oedenrode en Schijndel, neem dan contact met mij op.

De kosten van de cursus babymassage (€ 95,-) worden soms geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekering. Je kunt hiervoor het beste je polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met je verzekeraar.

Meebrengen tijdens de cursus?
Hydrofiel luier (voor na het emmeren in de Tummy Tub)
2 grote badhanddoeken
Afsluitbaar bakje voor massageolie
Voeding voor de baby
Voor jezelf makkelijke kleding

Prijzen zijn inclusief massageolie en ouderhandleiding van de babymassage.

 

 

fotoslider4zing
fotoslider3zwanger
fotoslider2massage
fotoslider1baby